Torre de la Horadada bevindt zich in het meest zuidelijke deel van de Costa Blanca (grens Costa Calida), zo’n 50 minuten rijden van de luchthaven van Alicante en 20 minuten van de luchthaven van Murcia.

Met zijn heerlijk klimaat (met een gemiddelde temperatuur van 20ºC en 300 zonnige dagen per jaar) is Torre de la Horadada de ideale plek om te genieten van de mediterrane sfeer. Op het uitgestrekte zandstrand zijn talloze strandbars waar je met de voeten in het zand kan genieten van lekkere tapas en cocktails. Er is een wandelpromenade met restaurantjes, een jachthaven en de stranden zijn bekroond met een blauwe vlag. Net door het gunstige klimaat is Torre ook zeer geschikt voor overwinteraars. Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote salinas (zoutmeren) staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon. Torre de la Horadada is een knooppunt van de vele wandel- en fietsroutes die de streek doorkruisen.

Na amper 10 km ben je aan de Mar Menor, een prachtige lagune. In Lo Pagan kan je in de lagune een helend modderbad nemen.

In het levendige Torrevieja, gelegen op 18 km, is  er een mooie wandelpromenade en jachthaven. Net buiten het stadje vind je het beschermd natuurgebied ‘Lagunas de la Mata y Torrevieja’.

Cartagena, de culturele havenstad vermaard voor zijn amfitheater en kasteel met prachtige zichten, ligt op 44 km.

Murcia, een stadje met prachtige kathedraal, een oud stadscentrum met talloze pleintjes en kleine straatjes om door te slenteren, ligt op 55km. In de nabijheid van Murcia ligt het bergachtig natuurpark ‘Sierra de la Pila’. En dan nog Elche, bekend van de schoenen.

Het grootste winkelcentrum van de streek ‘La Zenia Boulevard’ bevindt zich op 8 km. Meer dan 150 winkels waaronder kledingwinkels, restaurants, tapasbars, supermarkten en een kinderdorp. Elke dag geopend van 10 tot 22 u (gratis parking). Verder kan je in La Zenia Boulevard een casino, een fitness en een bowling terugvinden.

Op de lokale markten kan je niet alleen vers fruit kopen, maar ook souvenirs, kleding, handtassen, … Zeker de moeite waard om één van de vele markten te bezoeken. De markt in Torrevieja is één van de grootste in Spanje. Deze markt vindt iedere vrijdagochtend plaats van 9 tot 14u ’s middags.

De ambachtelijke markt die dagelijks plaats vindt aan de Paseo Maritimo de la Libertad (Punta Prima) is de plaats bij uitstek voor de aankoop van souvenirs.

Weekmarkten:

Maandag: Elche, Santa Pola & San Pedro del Pinatar.
Dinsdag: Orihuela & Alicante.
Woensdag: La Mata, Guardamar & San Miguel de Salinas.
Donderdag: San Javier, Rojales & Alicante.
Vrijdag: Torrevieja, Pilar de la Horadada & Los Montesinos
Zaterdag: Santa Pola, Elche, Almoradi, Alicante & Playa Flamenca.
Zondag: Campo de Guardamar, Elche, La Marina & Campoverde.

Rafting, wie graag eens een rivier afvaart kan dat doen in de afdaling van de Segura in Murcia een uurtje rijden van het appartement.

Rio Safari, in dit park vind je de meest exotische dieren zoals krokodillen, olifanten, apen en leeuwen. Je kan er zwemmen met zeeleeuwen ! Het park is ideaal voor een leuke picknick en in de zomer is het aquapark toegankelijk zonder meerkost.

Daarnaast zijn er in de buurt tal van leuke activiteiten:

Jet Ski
Jet skis en andere watertuigen te huur tijdens de zomermaanden op La Zenia en Campoamor stranden.
Waterpretpark
Geniet van de geweldige water attracties, hoge glijbanen en allerhande animatie. Open van juni tot september.
test
Gezellige stranden
Orihuela Costa is gekend voor zijn mooie stranden, ze zijn talrijk.
Duiken
Scubaworld is een klein duikcentrum gelegen aan Playa Flamenca. Ontdek de wondere wereld onder de golven.
Golfen
Orihuela Costa staat bekend om zijn mooie en geweldige Golf terreinen. Deze liggen op 10 km afstand van Torrevieja.
Go Karting
Go Karting voor jong en oud. Reeds vanaf 5 jaar kan je je uitleven op het fantastische buiten-circuit.