Stranden in Torrevieja

Op deze pagina vind u een overzicht van alle stranden (playas) en kreken (Calas) in Torrevieja.


Stranden in TorreviejaHuizen te koop in Spanje Playa de los Náufragos Las Calas Playa del acequión Playa del cura Playa de los locos Playa de La Mata PM. Juan Aparicio


Torrevieja beschikt over 20km kust waarvan vele witte zandstranden (playas) en kreken (calas). De stranden van Torrevieja zijn zeer goed toegankelijk en staan overal in de stad aangeduid.

Borden duiden aan over welke diensten de stranden beschikken, diensten zoals douches, speelruimte voor kinderen, eerste hulp zones, reddingsdiensten en speciale ruimtes voor relaxatie.

Tussen elk strand zijn er een aantal kreken (calas) waar je rustig kan zonnebaden en duiken in een rustige omgeving. Torrevieja beschikt over enkele buitengewone koraalriffen.


Playa de los Náufragos (1)

Beschermd door het zuidelijke dok van de haven, is dit één van Torrevieja's meest geanimeerde en sportieve stranden met een grote waaier aan activiteiten. Het zeewater is er zeer proper en de kleur van het zand is bijna wit. De omgeving word gekenmerkt door de zoutmeren en lagune's van Torrevieja.

- Lengte: 300m
- Breedte: 45m
- Bezettingsgraad: hoog


Playa del acequión (2)

Gesitueerd aan de haven, is dit een lang uitgestrekt strand met fijn wit zand. Op dit stuk strand vind je talrijke vissersbootjes en strandhutjes.

Playa del acequión - Torrevieja


Paseo Maritimo Juan Aparicio (3)

Dit stuk van de kustlijn bestaat bijna volledig uit grote rotsblokken. Hier heeft men echter 2 kunstmatige stranden gecreëerd. Deze stukjes kunstmatig strand zijn bijna volledig ingesloten door betonnen kades waardoor je er veilig kan zwemmen zonder last te hebben van golven.

Paseo Maritimo Juan Aparicio - Torrevieja

Paseo Maritimo Juan Aparicio - Torrevieja


Playa del cura (4)

Dit populair stuk strand is gelegen tussen Margallo en het noordelijke dok van de haven. Het strand bevat fijn goudkleurig zand en is omringd met palmbomen, restaurants en winkeltjes. Op de paseo aan playa del cura is er altijd wat te beleven!

- Lengte: 380m
- Breedte: 25m
- Bezettingsgraad: hoog


Playa del Cura - Torrevieja

Playa del Cura - Torrevieja


Playa de los locos (5)

Goudkleurig fijn zand, weinig golven en azuurblauw water zijn de karakteristieken van dit strand. Naar het noorden is het omringd door kleine kreken die reiken tot aan Cabo Cervera. Dit strand is aangepast voor mensen met slechte mobiliteit.

Het strand beschikt over een speeltuin, enkele restaurants, een afdeling van het Rode Kruis en de mogelijkheid tot het huren van ligzetels en parasols.

- Lengte: 780m
- Breedte: 30m
- Bezettingsgraad: hoog


Playa de los locos - Torrevieja

Playa de los locos - Torrevieja


Calas de Torrevieja (5)

Calas - Torrevieja

Calas - Torrevieja


Playa de La Mata (6)

Dit is het langste strand van Torrevieja. Door zijn fijn goudkleurige zand en zeer aangename ligging (omringd door het natuurpark van La Mata) is dit een strand van zeer hoge kwaliteit. Dit lange strand rijkt van aan Cabo Cervera tot gans het einde van La Mata.

Torrevieja - Playa de La Mata


Huizen te koop in Spanje